Staedion start groot onderhoud Maasstraat

 

In de Maasstraat start woningcorporatie Staedion begin oktober met groot onderhoud aan 100 woningen.

Staedion knapt de woningen op aan de binnen- en buitenkant om de kwaliteit en het comfort te verbeteren. Door het plaatsen van elektrische kooktoestellen worden de woningen geheel gasloos.  Voor de oudere bewoners is dit naar de toekomst veel veiliger.

Energiebesparende maatregelen
Het groot onderhoud zorgt er voor dat de woningen duurzamer en energiezuiniger worden. Staedion past energiebesparende maatregelen toe, zoals dubbel glas, ledverlichting en betere isolatie.

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion: “Door het groot onderhoud wordt het complex mooier, van binnen en van buiten. Bovendien maken we de woningen energiezuiniger en zorgen dat bewoners elektrisch kunnen koken in plaats van op gas. Het wordt zo nog meer een plek waar onze bewoners zich thuis voelen. En waar ze gezond en veilig kunnen wonen.”

 

Een echt thuis

De bewoners zijn erg blij met de aanpassingen die door Staedion worden uitgevoerd. Ze zijn vanaf het begin nauw betrokken bij de plannen. De uitstraling aan de buitenkant van het complex verbetert door het vernieuwen van balkonhekken en kozijnen, het reinigen en herstellen van de gevel en het schilderen van betonnen onderdelen. Ook de binnenkant van het complex verbetert door nieuwe vloer- en wandafwerking en nieuw schilderwerk. In de woningen worden de badkamers en keukens waar nodig vernieuwd. Ook kijken de bewoners er naar uit om na de modernisering de recreatieruimte weer actief te gebruiken.

 

Planning

De werkzaamheden starten begin oktober en zijn afgerond in het najaar van 2018. Ook wordt de oude huisartsenpost bij het complex omgebouwd tot woning. Tijdens het vernieuwen van de mechanische ventilatie en de kozijnen, kunnen de bewoners in hun eigen woning blijven wonen. Gedurende de meer ingrijpende werkzaamheden maken de bewoners gebruik van een wisselwoning.