De Tuinen van Morgenstond: onderhoudsvriendelijk, betaalbaar en groen

De Tuinen van Morgenstond: onderhoudsvriendelijk, betaalbaar en groen

Op 15 oktober is de feestelijke oplevering van nieuwbouwproject De Tuinen van Morgenstond. Kenmerkend aan dit project met vijf nieuwe flats, is de toepassing van onderhoudsvriendelijke materialen, de grote groengebieden en energiezuinigheid. Dankzij lage onderhoudskosten, de toepassing van zonnepanelen, vloerverwarming en hoogwaardige isolatie is het voor Staedion mogelijk om betaalbare woningen aan te bieden.

De vijf appartementencomplexen zijn vier etages hoog, voorzien van liften en leveren 243 sociale huurwoningen op. De appartementen variëren: er zijn twee- en driekamer appartementen van 50, 60 en 70 m². De woningen op de begane grond krijgen een tuin, de andere een balkon. Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion, is enthousiast over het project: “De architectuur past goed bij de omgeving dankzij de kleuren, de toepassing van baksteen en de ruime balkons. De gebouwen, entrees en buitenruimtes hebben een prettige uitstraling. Het zijn fijne betaalbare woningen in een groene woonomgeving.”

Bijzonderheden van De Tuinen van Morgenstond

Voor Staedion zijn de Tuinen van Morgenstond bijzonder, om verschillende redenen. Voor het eerst past Staedion de Design Build Maintain-methode toe, waarbij het totale proces van ontwerpen, bouwen en onderhoud twintig jaar lang de verantwoordelijkheid van één partij is, in dit geval Loostad. Deze aanpak bespaart kosten en tijd, zo blijkt. “Doordat bij het ontwerp rekening is gehouden met onderhoudsvriendelijke materialen, kan Staedion enorm besparen op onderhoudskosten en betaalbare woningen realiseren”, vertelt Willem Krzeszewski, “ook is, doordat één partij verantwoordelijk is voor alle drie de taken, minder afstemming nodig waardoor wij tijd besparen!“

Toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk

De Tuinen van Morgenstond zijn toekomstbestendig, dankzij de energiezuinigheid en de prettige groene leefomgeving. Henk Driesen, directeur Loostad: “De zonnepanelen, vloerverwarming, een laag temperatuursysteem en hoogwaardige isolatie zorgen voor lage energiekosten. Verder dragen de onderhoudsvriendelijke duurzame materialen bij aan de lagere kosten en ontstaat dankzij de opzet van de tussenliggende groengebieden een prettige woonomgeving voor huurders van Staedion.”

Pers, omwonenden en belangstellenden zijn welkom op 15 oktober 2018 vanaf 15.30 uur tot 17.30 uur, locatie: Koekangestraat, hoek Haveltestraat in Den Haag. Aanmelden kan vóór 11 oktober bij Andrea de Vries via advries@loostad.nl